Taneční soutěž NARUBY - Brno 2014

1.11. 2014 se konal v Brně v "Divadle na Orlí" 1. ročník nové taneční soutěže s názvem "Taneční soutěž NARUBY". Soutěžilo se zde nejen v klasickém baletu, ale i v moderním tanci, ale jak již název soutěže napovídá, má tato soutěž určitá specifika. V pravidlech je totiž uvedeno, že se doporučuje, aby moderní choreografie byly na klasickou hudbu a klasické choreografie na hudbu moderní.

Díky této podmínce jsme se zúčastnili v menším počtu, než tomu bylo u předchozí soutěže. Naší zástupci si vedli výborně, když jsme získali 3 x 2. místo a 1 x 1.místo. Vítězství získala Eliška Holčapková (choreografie "Na place") v kategorii klasický tanec sóla 16 a více let. Druhé místo získala Valerie Ditmarová (choreografie Červená karkulka") v kategorii klasický tanec 5-10 let, další druhé místo si odvezla skupina s choreografií "Snow Queen" (Valerie Ditmarová, Anna Koudelková, Kristýna Nevrlá, Nikola Fochrová) v kategorii baletních skupin 5-10 let. A ještě jedno druhé místo patří Lucii Kadlecové, která jej získala s choreografií "Fata morgana" v kategorii moderní tanec sóla 10-15 let. Soutěže se ještě zúčastnila Jana Kvapilová s choreografií "Mary Poppins" (baletní sóla 5-10 let). Kompletní výsledky: Výsledková listina.xlsx (13899)

Choreografie pro děti připravila Irina Popova

Irina Popova děkuje všem dětem za výborné výkony, rodičům za podporu dětí. Velký dík patří samozřejmě i Irině za přípravu dětí.