18.10. 2014 se konal v Praze 7. ročník mezinárodní baletní soutěže pro amatérské tanečníky "Baletní mládí 2014".

Jedná se o velmi dobře obsazenou soutěž, účastní se jí ti nejlepší amatérští tanečníci z České republiky, ale i např. z Německa. V některých kategoriích je i více jak 40 tanečníků.

Soutěže se poprvé účastnila i naše škola, připravili jsme si celkem 8 choreografií. Na medaile se nám sice dosáhnout nepodařilo ale všem našim zástupcům musíme poděkovat za velmi dobré výkony. Pro některé to byla první zkušenost na podobné soutěži, pro jiné první zkušenosti v sólových vystoupeních. Všechny choreografie byly nově připravené v posledních týdnech. Co se týká náročnosti a originality choreografií, patřili jsme k nejlepším. Za vymyšlení všech choreografií a přípravu dětí si zaslouží velký dík Irina Popova. Teď jen zbývá doladit některé technické nedostatky a sladit se ve skupinách, což potřebuje čas. Máme mezi sebou i již zkušené děti, které do naší školy přešly z Baletního studia při MDO a společně s těmi novými chceme všechny přesvědčit, že patříme k nejlepším.

Děkujeme všem dětem za jejich výkony i chuť do další práce a rodičům a dalším rodinným příslušníkům za podporu.

Soutěže se zúčastnili tito naši zástupci:

- Kategorie 1A - Sólo 4-9 let - "Serenáda" - Kristýna Nevrlá

- Kategorie 2A - Sólo 10-11 let - "Walpurgis Night" - Anna Koudelková

- Kategorie 2A - Sólo 10-11 let - "Červená karkulka" - Valerie Ditmarová

- Kategorie 1A - Sólo 4-9 let - "Mary Poppins" - Jana Kvapilová

- Kategorie 2C - Kvartet (soutěžili zde v kategorii skupiny, nebyly zvlášť kvartety) - "Snow Queen" - Kristýna Nevrlá, Anna Koudelková, Nikola Fochrová, Valerie Ditmarová (kategorie 10-11 let)

- Kategorie 1C - Kvartet (soutěžili zde v kategorii skupiny, nebyly zvlášť kvartety) - "Pastýřský tanec" - Lucie Ptáčková, Adéla Pravdová, Zuzana Pospíšilová, Zuzana Krudencová (kategorie 4-9 let)

- Kategorie 1B - Duet 4-9 let - "Sabotier" - Lubomír Pravda, Alice Wünschová

- Kategorie 1C - Skupiny 4-9 let - "Spící krasavice" - Adéla Procházková, Eliška Kremplová, Nina Dudriková, Milena Kysučanová, Zuzana Pospíšilová, Zuzana Krudencová, Amélie Koláčková, Pavlína Dosoudilová, Karolína Rumpelová, Lubomír Pravda, Alice Wünschová, Jana Kvapilová)

Za fotografie děkujeme Pavle Kymplové, některé další ještě doplníme (bohužel chybí Pastýřský tanec).